Sodelovanje pri nastajanju spletne strani Janssen 4 patients

Društvo za KVČB, 03.12.2019

Zaradi zavedanja, da je izobražen in poučen bolnik boljši partner pri zdravljenju, vodenju in obvladovanju svoje bolezni je bila v podjetju Janssen narejena spletna stran JANSSEN 4 PATIENTS - J4P ( www.janssen4patients.com ). Bolniki, ki smo o svoji bolezni dobro poučeni, se z boleznijo tudi lažje soočamo.


Posredovanje znanja in potrebnih informacij so na spletni strani razdeljene v dva poglavja eno je poglavje o bolezni drugo pa poglavje zagovorništva. 


J4P je nastala v sodelovanju s stroko in ima namen deliti informacije obolelim ali njihovim skrbnikom o simptomih, načinih zdravljenja in izidih zdravljenja s področja naslednjih bolezni shizofrenije, luskavice, kronične limfocitne levkemije, diseminiran plazmocitom, raka prostate, in Crohnove bolezni.


V poglavju Zagovorništvo se na spletni strani lahko dostopa do izobraževalnih materialov, ki so jih pripravili strokovnjaki s področja farmakoekonomike, zdravstvene ekonomike in zagovorništva pravic bolnikov. Materiali so shranjeni v obliki multimedijski predstavitev in člankov. Poglavje ponuja pomembna znanja in informacije za pomoč zagovornikom bolnikov, da postanejo dobro obveščeni, samozavestni in pristojni zagovorniki bolnikov.


Konec novembra je bila z našo članico Zarjo Klun posneta njena življenska zgodba s Crohnovo boleznijo in bo objavljena na spletni strani J4P.


Mateja Saje, predsednica društva  

Slider Image
Slider Image

Spletna stran je v fazi prenove, tako da lahko pride do napake v delovanju. Hvala za razumevanje.