Udeležba ob mednarodnem dnevu invalidov

Društvo za KVČB, 03.12.2022

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, predsednica Državnega zbora RS mag. Urška Klakočar Zupančič in predsednik Vlade RS dr. Robert Golob so 1. decembra 2022 na Brdu pri Kranju pripravili tradicionalni sprejem za predsednike invalidskih organizacij ob mednarodnem dnevu invalidov, ki ga obeležujemo 3. decembra.


Geslo letošnjega mednarodnega dneva invalidov je bilo: »Transformativne rešitve za vključujoč razvoj: vloga inovacij pri spodbujanju dostopnega in pravičnega sveta.« Zbrane so nagovorili Lea Kovač, podpredsednica Sveta za invalide RS, in mag. Mateja Toman, predsednica Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenij in predsednik RS Borut Pahor.


Ga. Lea Kovač poudarila pomen praznika največje in najbolj raznolike manjšine v družbi, ki obeležuje svoj dan 3. decembra, Mednarodni dan invalidov. Predsednica NSIOS mag. Mateja Toman se je v svojem nagovoru dotaknila ratifikacije Konvencije o pravicah invalidov. Predsednik RS Borut Pahor je v svojem nagovoru poudaril na nedopustnost in družbeno nesprejemljivost diskriminacije. Po slavnostnem delu je sledilo družabno srečanje.


Mateja Saje

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 0