Sodelovanje s Slovenskim društvom za celiakijo v akciji Postani prostovoljec za en dan

Društvo za KVČB, 04.11.2018

Slovensko društvo za celiakijo vabi vse bolnike, da se pridružijo akciji postani prostovoljec za en dan in s tem prispevajo k večji prepoznavnosti celiakije.


Med bolniki s celiakijo pogosto slišimo žalostne zgodbe ljudi, ki so se borili s simptomi tudi po 10 in več let preden jim je bila postavljena diagnoza. Velikokrat preberemo, da zdravniki nimajo posluha za težave in jih kljub izraženim simptomom ne napotijo na ustrezne preiskave. Vzroki za to so v preslabi prepoznavnosti celiakije, ki s svojimi številnimi obrazi povzroča težave tudi zdravnikom. V okviru projekta FOCUS IN CD so strokovnjaki prav z namenom osveščanja zdravnikov pripravili brošuro, ki je dostopna: http://www.interreg-central.eu/Content.Node/Focus-on-CD-A5-SLO-3.pdf . Bolniki sami pa lahko najbolj prispevamo k njenemu širjenju.


Kaj naj naredim? Natisni izvod brošure dostopne na: http://www.interreg-central.eu/Content.Node/Focus-on-CD-A5-SLO-3.pdf in jo odnesi k svojemu osebnemu zdravniku in/ali gastroenterologu.


Zakaj? Ker lahko vsaj enemu bolniku skrajšaš muke in mu omogočiš hitrejšo pot do diagnoze. Ker smo skupaj močnejši in ker je občutek, ko narediš nekaj koristnega, dober!


Kako lahko podprem projekt FOCUS IN CD? Obišči spletno stran na linku  http://www.interreg-central.eu/Content.Node/Focus-IN-CD.html in si preberi več o načinih, kako se iščejo rešitve za kvalitetnejše življenje bolnikov s celiakijo.


Hvala vsem!


Slovensko društvo za celiakijo in team projekta FOKUS IN CD


Akcijo podpira tudi Društvo za KVČB


Spletna stran je v fazi prenove, tako da lahko pride do napake v delovanju. Hvala za razumevanje.