Srečanje Invalidskih organizacij in društev Pomurja

Društvo za KVČB, 05.10.2022

Na povabilo Mestne občine Murska Sobota in Sveta za invalide se nas je šest članov Sekcije pomurske regije udeležilo srečanja invalidskih organizacij in društev.


Srečanje smo pričeli ob 10.00 uri. Najprej nas je nagovoril predsednik Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Stanko Novak. Za tem sta se predstavilo pevska zbora Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, za njimi pa še Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih. Potem je sledil še nagovor predsednika Sveta za invalide v Mestni občini Murska Sobota Branka Gorjanca in podžupana občine Murska Sobota Bernarda Ružiča.


Po končanih nagovorih se je začelo športno druženje. Pomerili smo se v pikadu, vrtnem kegljanju, šahu in biljardu. Ob 13.00 uri je bila podelitev priznanj najboljšim trem v vsaki disciplini. Vseh prijavljenih je bilo 145 članov  različnih invalidskih organizacij iz Prekmurja in Prlekije, 54 se jih je pomerilo v športnih igrah. Na koncu pa so nas pogostili z bogračem. 


Imeli smo se zelo lepo in se ponovno vidimo naslednje leto. Čas je hitro minil, športno navdihnjeni in dobre volje smo se odpravili proti domu.


Jože Magdič

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 8