Srečanje Invalidskih organizacij in društev Pomurja

Društvo za KVČB, 06.10.2023

Na povabilo Mestne občine Murska Sobota in Sveta za invalide se nas je šest članov Sekcije pomurske regije udeležilo srečanja invalidskih organizacij in društev.


Srečanje smo pričeli ob 10.00 uri. Najprej nas je nagovoril predsednik Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Stanko Novak. Za tem sta se predstavila pevska zbora Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije. Potem je sledil še nagovor predsednice Sveta za invalide v Mestni občini Murska Sobota ge. Sonje Šavel in nato še župana Mestne občine Murska Sobota Damjana Anželja.


Po končanih nagovorih se je začelo športno druženje. Pomerili smo se v pikadu, vrtnem kegljanju, šahu in biljardu. Ob 12. uri je bila podelitev priznanj najboljšim trem v vsaki disciplini. Vseh prijavljenih je bilo 125 članov različnih invalidskih organizacij iz Prekmurja in Prlekije, 54 se jih je pomerilo v športnih igrah. Na koncu pa so nas pogostili z mesno in zelenjavno juho. 


Imeli smo se zelo lepo in se ponovno vidimo naslednje leto. Čas je hitro minil, športno navdihnjeni in dobre volje smo se po 13. uri odpravili proti domu.


Jože Magdič

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 1