Udeležba na zaključni prireditvi Moj zdravnik 2022

Društvo za KVČB, 09.06.2022

V četrtek 9. junija zvečer sem se na povabilo v  Ljubljani v Lutkovnem gledališču udeležila zaključne prireditve Moj zdravnik 2022. Prireditev je bila že 26. po vrsti. Glasovanje je potekalo v 11 določenih kategorijah, za zdravnico ali zdravnika, ki ga niste mogli uvrstiti v nobeno od njih, pa se je lahko glasovalo v kategoriji moj specialist. Iskali so mojega onkologa, hematologa, dermatologa, revmatologa, nevrologa, kardiologa, diabetologa, družinskega zdravnika, ginekologa, pediatra, zobozdravnika in mojega specialista. Posamezni zdravnik ali zdravnica v akciji Moj zdravnik le enkrat v življenju dobi naziv moj zdravnik ali moja zdravnica.


Glasovanje je potekalo v velikem številu in sicer prek spleta ter fizičnih glasovnic, ki so bile na voljo v reviji Viva, Medicina & ljudje in tudi v zdravstvenih domovih ter bolnišnicah, v društvih bolnikov in glasilih številnih društev, s katerimi so se povezali in so postala ambasadorji akcije Moj zdravnik.


Letošnji nagajenci akcije Moj zdravnik 2022 so: doc. dr. Dejan Georgiev, dr. med., FEBN, spec. nevrologije, asist. Jakob Zapušek, dr. med., spec. pediatrije, Aljoša Preskar, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, Nataša Podbregar, dr. med., spec. splošne in družinske medicine, Boštjan Novšak, dr. dent. med., prof. dr. Samo Zver, dr. med., spec. interne medicine in hematologije, doc. dr. Urška Ivanuš, dr. med., specialistka javnega zdravja, Julija Tepeš, dr. med., spec. kardiologije in vaskularne medicine, prim. Milivoj Piletič dr. med., spec. interne medicine, Tamara Levičnik, dr. med., spec. dermatovenerologije, Svjetlana Drljača, dr. med., spec. revmatologije, in Domen Ribnikar, dr. med., spec. internistične onkologije. Nagrajenci so vsak v svoji kategoriji in vsak s svojimi posebnostmi in vrlinami, prepričali ljudi, da so oddali svoj glas za njih.


Prav vsi nagrajenci so bili novice izjemno veseli in so ob zaključnem govoru poudarili, da jim to priznanje ogromno pomeni ravno zaradi tega, ker ga ne podeljuje posebna strokovna komisija, ampak pride iz rok njihovih pacientov, preprostih ljudi, ki cenijo dobro delo strokovnjakov.


Mateja Saje


Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 7