GA EFCCA Barcelona

Društvo za KVČB, 10.06.2022 - 12.06.2022

Prvi del letošnje GA EFCCA je potekal on line 28.5.2022, drugi del pa v živo od 10. - 12. 6. 2022 v Barceloni. Petek je bil namenjen prihodu in registraciji delegatov, kateri smo prišli iz 41 držav.


V soboto zjutraj smo pričeli sejo s pozdravnim govorom predsednika EFCCE Salvatora Leona. Sledila je evalvacija strateškega plana dela naše krovne organizacije EFCCA od leta 2019 do leta 2022 na treh področjih. Ta področja so ozaveščanje, zagovorništvo in opolnomočenje. Vse skupaj je potekalo pod geslom »Sanje brez načrta ostajajo lahko večno le želja.»


V nadaljevanju je bilo delo  med delegati interaktivno s pogovorom in predlogi dela na vseh treh področjih za pripravo strateškega plana od leta 2023 do leta 2027.


Nizozemsko društvo je okviru akcije »Prekinimo tišino« predstavilo igro z igralnimi kartami »Odpri svoj um«. Gre za igro vlog kjer se med seboj preko zastavljenih vprašanj na kartah pogovarjajo oboleli s KVČB, člani družine z obolelim ali oboleli in prijatelji. Namen igre je predstavitev KVČB, težav in ovir, ki jih imamo oboleli in lažje spoprijemanje z boleznijo.  


V zadnjem delu so bile predstavljene študije, ki se bodo delale na področju KVČB v prihodnosti, spletna stran EFCCE in njena uporaba. Študija, ki se bo pričela še lotos je KVČB v starosti.


V večernih urah je sledil družabni dogodek z izmenjavo dobrih praks v nedeljo pa odhod domov. 


Mateja Saje

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 11