Sklepna prireditev akcije Naj javno stranišče 2021

Društvo za KVČB, 19.11.2021

19. november je svetovni dan stranišča, ki ga obeležujemo po vsem svetu in s katerim se povečuje ozaveščenost in pripravljenost lokalnih skupnosti za boljše sanitarne pogoje. V ta namen je naše društvo letos že trinajsto leto zapored pripravilo akcijo Naj javno stranišče. Akcija je namenjena osveščanju javnosti o pomenu stranišč ter kot informacija članom in nečlanom društva, kje v obiskanih občinah in bencinskih servisih ob avtocestah v Sloveniji imamo možnost dostopa do sanitarij, ki jih kot svojo temeljno potrebo nujno potrebujemo.


Ob zaključku akcije bomo izdali Bilten z vsemi podatki o ocenjenih javnih straniščih in na spletni strani www.najjavnostranisce.kvcb.si dopolnili zemljevid – označili vsa ocenjena javna stranišča v letu 2021 ter ažurirali podatke v mobilni aplikaciji »NajbližjiWC«, ki je na voljo za operacijska sistema Android in iOS. Glavni namen aplikacije je uporabniku najti najbližje odprto javno stranišče in ga do tja tudi voditi. Mobilna aplikacija je brezplačna.


Na sklepni prireditvi bomo razkrili končne rezultate in razglasili zmagovalce v kategoriji mestnih občin, ostalih (nemestnih) občin in v kategoriji bencinskih servisov ob avtocestah v Sloveniji. Bilten akcije bo od 17. ure dalje na dan prireditve objavljen na spletni strani www.najjavnostranisce.kvcb.si, sodelujočim občinam ga bomo po prireditvi poslali po pošti, skupaj z obrazložitvijo ocene. Člani društva pa si ga boste lahko sneli z naše spletne strani, delili pa ga bomo tudi na srečanjih v letu 2022.


Vabimo vas, da se nam pridružite na sklepni prireditvi Naj javno stranišče 2021.


Dogodek bo zaradi epidemije COVID-19  potekal v živo le za prejemnike nagrad v vseh treh kategorijah (mestne občine, ostale občine in bencinski servisi) ter nagrajene člane društva, ki so sodelovali v nagradnem natečaju Naj straniščna zgodba in risba. Ostali člani društva in druga zainteresirana javnost pa ga boste lahko spremljali v neposrednem prenosu z Gradu Rajhenburg, Cesta izgnancev 3, Brestanica, dne 19. novembra 2021 ob 17. uri preko spletne strani društva www.kvcb.si/2021/11/15/njs2021 ali preko društvene Facebook strani.


Sklepno prireditev bo povezovala Klavdija Mirt, popestrila pa glasbenika Maja in Robi.


Dodatne informacije na tel. številki 041 665 000 Danica Koren, koordinatorica akcije Naj javno stranišče.


Vljudno vabljeni!


Mateja Saje
Predsednica Društva za KVČB


 


Oglejte si prireditev: 

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 58