Sodelovanje na Svitovem dnevu v Thermani Laško

Društvo za KVČB, 20.05.2024

Dne 20.05.2024 je v Thermani Laško v veliki dvorani potekal Svitov dan. Na dogodku smo bili prisotni predstavniki programa SVIT, strokovnjaki Centra za krepitev zdravja ZD Laško (CKZ) in Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen (KVČB). Predstavnica svita ga. Tanja nas je popeljala skozi napihljiv model debelega črevesja, dobili smo več informacij o temeljnem delovanju debelega črevesja, dejavnikih tveganja in njihovo prepoznavanje, pravočasno ukrepanje, ter pomembnost pri zgodnjem odkrivanju bolezni. Naše društvo pa se je predstavilo z našim delovanjem, kako pomagamo, svetujemo, se družimo in da naše bolezni niso ovira za kvalitetno življenje. Podal sem tudi naše gradivo, na koga se obračati v težavah… Center za krepitev zdravja pa se je predstavil, kako si lahko izboljšamo življenje s prehrano, telovadbo,… svetujejo, izvajajo razne delavnice in tako pomagajo ljudem. Ker je program SVIT bil do nedavnega »tabu«, so se zavzeli, da bojo ljudem pobližje predstavili ta program, kako morajo vzeti vzorčke za analizo, ko jih dobilo domov in da ne smejo zanemarit tega vabila in se na njega odzvati.


Obiskal nas je tudi župan občine Laško g. Marko Šantelj. Na naši stojnici sem mu podal več informacij o delovanju društva, kam se obrniti za nasvet, ter mu podal tudi nekaj gradiva.


Za v bodoče smo se z ga. Tanjo in ga. Duško pogovarjali, da bomo začeli skupno predstavljati ta program, saj želimo čim bolj ozaveščati ljudi o tem. Dogodek smo zaključili ob 14. uri.


Martin Šmerc

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 1