Sklepna prireditev akcije Naj javno stranišče 2020

Društvo za KVČB, 20.11.2020

19. november je svetovni dan stranišča, ki ga obeležujemo po vsem svetu in s katerim se povečuje ozaveščenost in pripravljenost lokalnih skupnosti za boljše sanitarne pogoje. V ta namen je naše društvo letos že dvanajsto leto zapored pripravilo akcijo Naj javno stranišče. Akcija je namenjena osveščanju javnosti o pomenu stranišč ter kot informacija članom in nečlanom društva, kje v obiskanih občinah in bencinskih servisih ob avtocestah v Sloveniji imamo možnost dostopa do sanitarij, ki jih kot svojo temeljno potrebo nujno potrebujemo.


Ob zaključku akcije bomo izdelali Bilten z vsemi podatki o ocenjenih javnih straniščih in na spletni strani www.najjavnostranisce.kvcb.si dopolnili zemljevid – označili vsa ocenjena javna stranišča v letu 2020 ter ažurirali podatke v mobilni aplikaciji »Najbližji WC«, ki je na voljo za operacijska sistema Android in iOS. Glavni namen aplikacije je uporabniku najti najbližje odprto javno stranišče in ga do tja tudi voditi. Mobilna aplikacija je brezplačna. Na sklepni prireditvi bomo razkrili končne rezultate in razglasili zmagovalce v kategoriji mestnih občin, ostalih občin in v kategoriji bencinskih servisov. Bilten bo od 17.00 ure dalje na dan prireditve objavljen na spletni strani www.najjavnostranisce.kvcb.si, sodelujočim občinam ga bomo po prireditvi poslali tudi po pošti, skupaj z obrazložitvijo ocene. Člani društva pa si ga boste lahko sneli z naše spletne strani, delili pa ga bomo tudi na srečanjih v letu 2021.


Vabimo vas, da se nam pridružite na sklepni prireditvi akcije Naj javno stranišče 2020.
Dogodek bo zaradi epidemije COVID-19 potekal 20. novembra 2020, ob 17. uri, preko spletne aplikacije ZOOM.


(posnetek si lahko ogledate tudi preko naše Facebook strani ali na našem Youtube kanalu)Sklepno prireditev bo povezovala Kornelija Kamenik, popestrila pa mlada glasbenica Lara Peterlin z gostom. Po uradnem delu prireditve bo krajše druženje članov društva na daljavo (pripravljamo presenečenje). Zato vljudno vabljeni!


Dodatne informacije na tel. številki 041 665 000 Danica Koren, koordinatorica akcije Naj javno stranišče.


Mateja Saje
Predsednica Društva za KVČB

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 56