Obeležitev svetovnega dneva kronične vnetne črevesne bolezni

Društvo za KVČB, 23.05.2020

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen organizira


obeležitev svetovnega dneva kronične vnetne črevesne bolezni v soboto, 23. maja 2020, pod geslom »Povezani od doma ob svetovnem dnevu KVČB«.


Zaradi omejitev pri izvedbi dogodkov zaradi COVID-19 bomo dogodek izvedli na drugačen način – večinoma preko spleta.


Dogodek bo potekal v treh delih:  • Izobraževanje »Delazmožnost pri osebah s KVČB«.

  • Samostojna športna aktivnost.

  • Spletno druženje in prenos prižiga luči na gradu Rajhenburg.


Program dogodka je sledeč:  • Od 15.00 – 16.00 ure bo potekal webinar na temo »Delazmožnost pri osebah s KVČB«, asist. mag. Alenka Škerjanc, dr. med. spec. MDPŠ – prijavite se lahko tukajKer so letos aktivnosti obeleževanja svetovnega dneva KVČB okrnjene zaradi ukrepov, povezanih z epidemijo okužb z novim koronavirusom, se bomo spet srečali v virtualni klepetalnici, v kateri bomo v soboto ob 15. uri imeli strokovno predavanje z asist. dr. Alenko Škerjanc, dr. med., spec. medicine dela, prometa in športa na temo »Delazmožnost in KVČB«. Po predavanju se bo klepetu pridružila še predsednica Društva za KVČB Mateja Saje in podpredsednik Društva za KVČB Dušan Baraga. Webinar organiziramo skupaj z ekipo Medicina in ljudje, ki nam je priskočila s tehnično in moderatorsko pomočjo. Za ogled webinarja je potrebna predhodna prijava https://medicina.finance.si/webinar_dan_kvcb. Po prijavi prejmete vsa navodila glede webinarja na vaš e-mail naslov.  • Od 16.30 – 18.30 ure je čas, namenjen samostojni športni aktivnosti članov društva. Vsak izmed nas se bo podal na kratek pohod (na bližnjo sprehajalno pot, grič ali hrib). Priporočamo, da si namestite eno izmed aplikacij za spremljanje prehojenih kilometrov (npr. Endomondo). V večernem delu bi vse prehojene kilometre združili – verjamemo, da bomo ponosni na to, koliko smo jih prehodili skupaj! Ob zaključku popoldanskega webinarja boste prejeli vsa navodila glede izvajanja športne aktivnosti.  • Od 19.30 – 21.30 bo potekalo druženje članov društva in predaja znanja na zabaven in interaktiven način ter prenos prižiga luči na gradu Rajhenburg – prijava tukajKer vemo, da se že nekaj časa nismo mogli podružiti in poklepetati, smo za vas organizirali prav posebno druženje z ostalimi člani društva. Na kakšen način bo vse skupaj potekalo, naj zaenkrat ostane še skrivnost ;). Potrebovali boste aplikacijo ZOOM, vse ostalo pa izveste na dogodku samem. Za piko na i pa smo pripravili še zabaven spletni kviz na temo KVČB. Ob 21.00 uri bomo začeli še z uradnim zaključkom. Najprej je na vrsti ogled videoposnetka ob svetovnem dnevu KVČB, nato sledi nagovor predsednice društva, za zaključek pa smo pripravili še osvetlitev gradu Rajhenburg v Brestanici v vijolično barvo – vse to se bo dogajalo v živo, vi pa boste celoten prenos lahko spremljali iz domačega naslonjača. Vijolična barva je barva globalne kampanje ozaveščanja o KVČB, ki jo istočasno v različnih evropskih mestih izvajajo članice združenja bolnikov s kronično vnetno črevesno boleznijo EFCCA. Prijave za večerni del dogodka zbiramo preko naše spletne strani do 20. 5. 2020. Na svoj e-mail naslov boste 21. 5. 2020 prejeli vsa navodila glede izvedbe popoldanske aktivnosti in večernega dela dogodka.  • Z aktivnostmi ob svetovnem dnevu KVČB bomo zaključili ob 21.30.


Ob obeležitvi svetovnega dneva bomo izdali knjižico o delazmožnosti in problematiki COVID 19 pri KVČB.


Za boljšo preglednost še enkrat prilagamo oba linka za prijavo:Upamo, da se vidimo v čim večjem številu in ponovno povežemo med seboj, pa čeprav tokrat še od doma!


Predsednica Društva za KVČB
Mateja Saje


Webinar:                          Pohodi članov:                 Večerni del z osvetlitvijo:
      


Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 104