Udeležba s stojnico na 5. mariborskem dnevu KVČB

Društvo za KVČB, 25.11.2022

V petek 25. 11.2022 je bil na Institutu informacijskih znanosti organiziran strokovni dogodek 5. mariborski dan KVČB. Srečanje je namenjeno zdravnikom specialistom in specializantom gastroenterologije, interne medicine, pediatrije, kirurških strok in družinske medicine ter medicinskim sestram, ki pri svojem delu obravnavajo osebe s KVČB.


Na dogodku se je s stojnico predstavilo Društvo za KVČB. Pozicija stojnice je bila locirana tik pred vhodom v predavalnico. Na stojnici so sodelovale naše članice Breda in Gordana, kot slušateljica in predsednica društva pa sem se srečanja udeležila Mateja Saje. V prvem sklopu predavaj so se predavatelji dotaknili tem kako je s KVČB v zelo zgodnjem otroštvu in adolescenci. Vabljena predavateljica iz Hrvaške Silvija Čuković Čavka je predavala o KVČB med nosečnostjo sklop pa se je zaključil s predavanjem starostnik in KVČB.


Po kratkem odmoru je sledilo predavanje o penetrirajoči chronovi bolezni in zdravljenje perianalnih fistul z matičnimi celicami, zgodnjem odkrivanju displazije pri KVČB, malignih obolenjih in predstavitvi in vlogi intestinalnega ultrazvoka. Po kosilu so sledile tudi delavnice na to zadnjo temo. Dve članici društva sta sodelovali tudi kot modela v učnih delavnicah.


Zanimanje na stojnici društva je bilo veliko, med udeležence se je razdelilo kar nekaj promocijskega materiala o društvu in bolezni.


Mateja Saje

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 4