Srečanje mladih Evropske zveze za KVČB v Parizu, 27. - 30. 7. 2017

Društvo za KVČB, 27.07.2017

V popoldanskih urah smo se zbrali v hotelu, kjer nas je sprejel direktor AFA Alain Olympie ter organizatorka Alix. Postregli so nas s prigrizki ob katerih smo se spoznali in družili.


Naslednje jutro smo takoj po zajtrku začeli s predstavitvijo EFCCE, saj se je v letošnjem letu pridružilo 26 novih delegatov. Sledilo je predavanje droktorja  Laurent Peyrin-Biroulet, ki nam je predaval o možnih terapijah za KVČB. Po kosilu smo nadaljevali s predavanjem, ki je zaobjemal študije in primere s prakse ter diskusijo. V popoldanskih urah smo imeli prvi del predstavitev članic EYM skozi prezentacije in plakate. Preostanek dneva pa smo imeli prosto za ogled mesta.


Tretji dan smo po zajtrku nadaljevali s predstavitvami, kjer sva tudi sami predstavili naše društvo, delovanje, dogodke in želje za prihodnost. Na posterju sva slikovno predstavili lanskoletni največji dogodek EYM 2016 Ljubljana ter najbolj obiskano dejavnost – bowling. Edina realizirana dejavnost na našem sporedu je bila delavnica, kjer smo preizkušali in podajali ideje izdelovalcem aplikacije za KVČB oz. za Crohnovo bolezen v Veliki Britaniji. Takoj po kosilu smo se v veselem pričakovanju odpravili na vožnjo z ladjico od hotela do Bastille po kanalu Saint Martin. Trajalo je tri ure, v tem času smo se spustili za približno 25 metrov od štartne nadmorske višine do končne. Na žalost vožnja ni dosegla naših pričakovanj. Po doseženem cilju z ladjico smo se z metrojem vrnili do hotela. Zvečer smo se odpravili na gala večerjo v italijansko restavracijo z lepim ambientom. Kljub pozni uri zvečer se temperature niso spustile, zato smo imeli čisto poletna oblačila. V restavraciji so res želeli poskrbeti za lakoto, saj je večerja trajala kar tri ure. Zato smo si vmes vzeli čas in ga izkoristili za podelitev diplom in končno izvolitev najboljšega plakata ter izvolitev novih predstavnikov EFCCE. Po napornem dnevu smo se vsi utrujeni odpravili v postelje.


Zadnji dan smo se po zajtrku poslovili in vsi odšli svojo pot domov.


Alina Cirman in Katja Račič


Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 1