Vabilo in program strokovnega srečanja »Pomen dostopa do svetovanja o pravilni prehrani za kroničnega bolnika. Kaj je optimalna prehrana?«

Društvo za KVČB, 28.03.2018

V društvu za KVČB bomo 28.3.2018 v Ljubljani organizirali strokovno srečanje in posvet na temo »Pomen dostopa do svetovanja o pravilni prehrani za kroničnega bolnika. Kaj je optimalna prehrana?« vseh zainteresiranih društev kroničnih bolnikov z namenom seznanitve z evropsko pobudo »Optimal nutrition for all« in oblikovanjem Slovenske platforme te pobude. 


Srečanje s pričetkom ob 15.00 bo potekalo v predavalnici št. 1 UKC Ljubljana, Zaloška 2, Ljubljana. Vabilo in program strokovnega srečanja vam pošiljamo v priponki. Namen srečanja je prikazati problematiko dostopa do klinične prehrane, zato vas vljudno vabimo, da se ga udeležite.  


Prehrana predstavlja pomemben del ukrepov za izboljšanje zdravstvenega stanja pri kroničnih bolnikih, pri nekaterih stanjih in boleznih pa je prehrana ključni del obravnave in zdravljenja bolnika. Presnovna stanja bolnikov so povezana z njihovim zdravstvenim stanjem in so tudi odraz socialnih težav. Klinična prehrana mora imeti posebno vlogo pri zdravstveni obravnavi bolnika, dostop do ustreznega prehranskega svetovanja pa mora biti čim bolj približano bolnikom.Zaradi lažje organizacije strokovnega srečanja vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite na e-mail naslov mateja.saje@kvcb.si do ponedeljka 26.3.2018.


Vabljeni!


Predsednica Društva za KVČB
Mateja Saje


  

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 60