Udeležba na slavnostni razglasitvi akcije Moj zdravnik 2020

Društvo za KVČB, 28.09.2020

28. septembra sem se na povabilo udeležila slavnostne razglasitve akcije Moj zdravnik 2020.


V akciji Moj zdravnik so tudi letos bralci revije Vive izbrali najsrčnejše zdravnice in zdravnike.


Razglasitev je potekala že štiriindvajsetič zapored v klubu Cankarjevega doma v Ljubljani. Namen razglasitve je zahvaliti se nagrajencem za strokovno delo, njihovo požrtvovalnost, trud, sočutje in predvsem dobro opravljeno delo.


Letošnja podelitev priznanj je bila tako za organizatorje kot za udeležence svojevrsten izziv ob upoštevanju vseh ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa SARS-CoV-2. Slavnostni govorec na prireditvi je bil minister za zdravje g. Tomaž Gantar, ki je poudaril da so dobitniki priznanj moj zdravnik izjemni posamezniki zdravniki, ki delujejo povezovalno, vlivajo optimizem in tudi zaupanje v zdravstvo. Sama akcija pa postavi v ospredje zdravnike, ki v zdravstvenem sistemu pomenijo ogromno in opozoril na pomen sodelovanja in multidisciplinarnega pristopa do bolnika.


V letošnjem izboru Moj zdravnik so bralci glasovali za 2014 zdravnikov, ki so bili razvrščeni v deset kategorij. Za pravilen potek glasovanja poskrbi strokovna komisija. Bralci so z največ glasovi izbrali za naj ginekologinjo Hatije Ismaili iz splošne bolnice Novo mesto in ona je letošnja dobitnica naslova Moj zdravnik. Med dobitniki priznanj so poleg ginekologa še družinski zdravnik, pediater, onkolog, zobozdravnik, urolog, kardiolog, nevrolog, oftamolog in ortoped.


Letošnje nagrajence je sprejel tudi predsednik države Borut Pahor.


Mateja Saje, predsednica društva

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 0