Udeležba na otvoritvi novih javnih sanitarij v Mestni občini Koper 28. 11. 2018

Društvo za KVČB, 28.11.2018

V sredo, 28. novembra 2018 sva se s predsednico Sekcije primorske regije našega društva v Mestni občini Koper udeležile odprtja novega javnega stranišča.


V Mestni občini Koper smo v letošnjem letu obiskali in ocenili 4 javna stranišča (v objektu tržnice, ob mestnem kopališču, v športno-rekreacijskem centru Bonifika in na parkirišču ob stadionu Bonifika). 


V preteklih letih smo ocenjevali tudi javno stranišče v Taverni vendar smo s strani javnega podjetja Marjetica Koper pridobili informacijo, da so te javne sanitarije po novem dostopne le ob večjih prireditvah. Sanitarni kontejner na obalni cesti med Izolo in Koprom v Žusterni je bil v času našega obiska še v sklepni fazi gradnje in je za uporabnike sedaj že dostopen, sanitarije na parkirišču za avtodome pa so namenjene zgolj uporabnikom parkirišča. 


Od danes naprej je javno stranišče dostopno tudi na rekreacijski površini ob Semedelski promenadi (pri trampolinih za otroke).


Moja naloga v vlogi predsednice ocenjevalne komisije je bila predstavnikom mestne občine podati mnenje in morebitne predloge za izboljšanje javnih sanitarij. Sem jih nanizala kar nekaj, predvsem glede sanitarij za invalide.


V kolikšni meri bodo uspeli upoštevati naše predloge pa bomo videli prihodnje leto, ko bomo na terenu ponovno od aprila do septembra.


Petra Leskovšek Lasetzky 


Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 1

Spletna stran je v fazi prenove, tako da lahko pride do napake v delovanju. Hvala za razumevanje.