Generalna skupščina EFCCA

Društvo za KVČB, 29.05.2021

Letos 29. maja 2021 je generalna skupščina EFCCA potekala že drugič on line. Vsi smo se že na začetku strinjali, da pogrešamo naša snidenja v živo in si želimo, da bo drugo leto maja drugače – v živo.


Generalno skupščino je otvoril predsednik Salvatore Leone. Letno poročilo o delu v letu 2020 je podala Bella. Sledila je predstavitev finančnega poročila blagajnika EFCCE našega kolega iz Srbije Marka Perovića in obenem že tudi predstavitev finančnega plana za leto 2021.


Zaradi pandemije se je krovna organizacija EFFCA odločila, da polnopravne članice med katerimi je tudi slovensko Društvo za KVČB v letu 2021 ne bomo plačale članarine.


Sledilo je glasovanje in potrditev poročil za leto 2020. Delegati na skupščini smo tudi izglasovali, da se nam letos pridružijo štiri nove države  Mehika, Rusija, Singapur in Ukrajina. Dobrodošlico jim je zaželel tudi Salvatore Leone in povedal, da družina EFCCE šteje sedaj 45 držav. V pogovoru smo jim dobrodošlico izrekli tudi večina prisotnih na skupščini.


V upravnem odboru se je trem članom iztekal mandat. Sledila je predstavitev kandidatov in za tem glasovanje. Novi stari člani upravnega odbora so Ciara Drohan iz Irske, Magdalena Sajek iz Poljske in Menne Scherpenzeel iz Nizozemske. Nataši iz Cipra smo se zahvalili za njeno delo in zaželeli vse dobro, novim starim članom pa zaželeli uspešno delo.  


Sledil je kratek odmor saj smo bili za računalniki že dve uri in pol.


V drugem delu skupščine se je predstavila organizacija za osebe s KVČB iz Libanona in nas zaprosila, da jih ob letu osorej sprejmemo v EFCCA družino. V Libanonu je okoli 10.000 obolelih s KVČB, njihova organizacija pa šteje 55 članov.


Delo EFCCA YOUTH GROUP v letu 2020 je predstavil Martin. Nadaljevala je Maria Stella zaposlena na EFCCI z predstavitvijo projekta »Fistula«. V predstavljeni študiji smo sodelovali tudi slovenski bolniki. Sledil je video podjetja Takeda, ki je iz dobljenih rezultatov naredilo nazoren prikaz kako lahko perianalne fistule pri Crohnovi bolezni vplivajo na kvaliteto življenja, spolno življenje, zaposlitev, delo, socialno življenje…


Luisa Avedano je proti koncu predstavila plan dela za leto 2021 in nas povabila, da se udeležimo in srečamo na Happy Hours EFCCA.


Zaželeli smo si vse dobro in se ob 18.00 poslovili iz on line skupščine.


Mateja Saje

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 3