Generalna skupščina EFCCA

Društvo za KVČB, 30.05.2020

Za letošnjo generalno skupščino EFCCE konec maja je bilo predvideno, da bo potekala v Estoniji . Zaradi epidemije bolezni Covid 19 in zaradi ukrepov za preprečitev širjenja virusa je bila na koncu odločitev upravnega odbora EFCCE, da jo speljemo preko spleta.


GA je potekala 30. maja 2020 na njej pa nas je bilo prisotnih več kot 60 delegatov .


Predstavljena sta bila poročilo o delu in financah za preteklo leto, potrdili smo lanski zapisnik skupščine, poročilo EFCCA Mladinske skupine (EYG) in načrt dela in financ za prihodnje leto.


Kljub temu, da smo skupščino spremljali vsak na svojem domu širom sveta je bilo med delegati čutiti močan občutek solidarnosti in povezanosti. Skupščina je bila volilna, zato smo on line izpeljali tudi volitve članov  v upravni odbor.


Novi upravni odbor sestavljajo naslednji predstavniki: Salvo Leone (Italija, predsednik), Ciara Drohan (Irska, podpredsednica), Marko Perović (Srbija, blagajnik), Martin Mastrotto (Francija, EYG), Magdalena Sajak-Szczerba (Poljska), Natasa Theodosiou (Ciper) in Roberto Saldaña (Španija), ki se je upravnemu odboru pridružil letos prvič.


Člani EFCCA smo nato glasovali za nove države, ki so se priključile EFCCI- Latvija Trinidada in Tobaga, ki so našo mrežo povečale na 41 držav po vsem svetu. Na koncu smo slišali predstavitve štirih novih držav opazovalk, in sicer Mehike, Rusije, Singapurja in Ukrajine, ki se želijo pridružiti EFCCA naslednje leto. Spletna platforma je omogočala komentarje in vprašanja delegatov v živo. 


Mateja Saje

Slider Image
Slider Image
Slider Image