Šole za osebe s KVČB

Ko se človek znajde v situaciji, ko mu je postavljena diagnoza kronična vnetna črevesna bolezen, se trudi poiskati čim več informacij, ki jih je mogoče dobiti o tej bolezni.

Ker je bolezen še razmeroma slabo raziskana in tudi precej slabo poznana tudi med zdravniki, je še toliko težje priti do relevantnih podatkov in informacij. Osebam s KVČB želimo ponuditi preverjene informacije s prve roke, da bodo potem lažje iskali dodatne informacije po internetu in drugih virih.

Informiran in izobražen bolnik pa seveda tudi bolje in uspešneje sodeluje v procesu zdravljenja.

Foto utrinki zadnjih šol

Programi

Šole za odrasle

Program izobraževanja odraslih je zastavljen večplastno najprej na začetno osnovno raven kasneje pa poteka v obliki delavnic kot nadaljevanje oziroma nadgrajevanje osnovnega programa in je namenjen posameznim skupinam oseb s kronično vnetno črevesno boleznijo, ki imajo podobne težave in potrebujejo v svojem življenju z boleznijo več pozornosti, predvsem pa informacij z vseh področij življenja s to boleznijo.

Štiridnevne šole izvajamo v Grand Hotelu Sava v Rogaški Slatini.

Šole za otroke in starše

Društvo za KVČB je že leč let zapored organiziralo tabor za otroke s KVČB. Tabor je ponavadi organiziran na Debelem Rtiču v poletnem času. Na taboru oz. letovanju se otroci pod vodstvom izkušenih spremljevalk udeležujejo različnih delavnic. Izobraževanje staršev poteka v obliki vikend delavnic, predavatelji so pediatri, psihologi, dietetičarji in šolski svetovalni delavci.

Šole za mlade

Izobraževanje mladih poteka v poletnih in zimskih taborih v različnih krajih po Sloveniji. Poudarek mladinskega tabora je v druženju in izmenjavi mnenj in izkušenj, (peer to peer) nekaj pa je tudi predavanj in diskusij s specialisti. Kljub zasedenosti mladih z raznimi obveznosti menimo, da je sproščeno vzdušje in kvaliteten program zagotovilo, da se imajo udeleženci na taborih super.

Enodnevne šole

Znanje je najboljše orožje v boju z boleznijo. Ko izveš za diagnozo kronične bolezni se običajno ne zavedaš vseh posledic. V stresu in stiski si vsakdo skuša pridobiti čim več informacij o poteku bolezni. V društvu imamo zelo dobro izdelan sistem izobraževanja članov društva, težko pa posredujemo informacije nečlanom oz. novo obolelim bolnikom, ki si teh informacij najbolj želijo in potrebujejo.

Zato smo skupaj z gastroenterologi posameznih bolnišnic organizirali krajše izobraževanje o bolezni, prehrani in stresu, tako imenovane Enodnevne šole za novo obolele in za osebe s KVČB, ki se zdravijo z biološkimi zdravili. Na srečanju dobijo tudi informacije o društvu in možnosti nadaljnjega izobraževanja.

ⓘ Informacije o prijavi

Zaradi omejenih mest (do max 20) vabilo na šolo za osebe s KVČB ni vnaprej objavljeno na spletni strani, ampak so o tem obveščeni člani društva po e-pošti ali navadni pošti. Predvidene datume, kdaj bodo šole potekale lahko najdete v letnem planu društva.

Pretekle šole

Vse šole   
Šola za odrasle   
Šola za mlade   
Šola za otroke in starše   
Enodnevne šole