GA EFCCA BRATISLAVA

Društvo za KVČB, 09.06.2023 - 11.06.2023

Od 9. – 11.6.2023 je v Bratislavi potekala GA EFCCA. Pri organizaciji srečanja je sodelovalo slovaško društvo »Slovak Crohn Club«, ki je letos obeležilo tudi 30 let svojega delovanja. Po pozdravu predsednika EFCCA Salva Leoneta smo obravnavali končno verzijo strateškega plana 2023 – 2027. Marko Perović in Luisa Avedana sta predstavila delovni in finančni plan za letos.


Sledile so predstavitve projektov EFCCA Academy, Genegut project, Študija KVČB nima starosti in predstavitev projektov, ki se bodo odvijali v prihodnosti.


V popoldanskem času smo se posvetili predstavitvi projekta zbiranja podatkov kliničnih raziskav. Projekt se imenuje DIVA OPEN LAB predstavil ga je Roberta Salvana. Sledilo je delo v skupinah po štiri, kjer smo tudi testirali verzijo projekta na spletni strani.


Na koncu je Salvo Leone povedal, da je danes pomemben dan, dan, ko se bo EFCCA preimenovala v globalno organizacijo s kratico IFCCA. Že več let so pridružene države širom sveta od Japonske Nove Zelandije Rusije in že dolgo ni več to samo evropska organizacija. V večernih urah smo si ogledali mesto, se družili na skupni večerji in si izmenjavali izkušnje na področju delovanja društev. 


Mateja Saje

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 6