Udeležba na 3. zasedanju Sveta nacionalnih predstavnikov ECCO

Društvo za KVČB, 13.10.2023 - 15.10.2023

14. oktobra 2023 sem se kot delegatka slovenskega Društva za KVČB v evropskem združenju obolelih EFCCE v z ostalimi delegati udeležila 3. zasedanja Sveta nacionalnih predstavnikov ECCO, ki je potekalo v okviru UEG Week 2023 v Copenhagnu.


Ta dogodek je bil dragocena platforma za srečanje predstavnikov ECCO, N-ECCO in EFCCA. Predstavniki ECCO so zdravniki gastroenterologi, N- ECCO so predstavniki medicinskih sester in tehnikov, ki delajo na področju KVČB, EFCCO pa predstavljamo njeni delegati večinoma oboleli osebe s KVČB. Srečanje je bilo pomembno, ker smo usklajevali svoje cilje in razpravljali o pobudah za sodelovanje, ki lahko bistveno izboljšajo kakovost oskrbe in splošno kakovost življenja posameznikov, ki živijo s KVČB.

Na dogodku sta Ciara Drohan, podpredsednica EFCCA, in Luisa Avedano, izvršna direktorica EFCCA v svojih predstavitvah predstavili vodilne pobude EFCCA, ki so namenjene krepitvi vloge bolnikov in oblikovanju prihodnosti oskrbe bolnikov s KVČB. Srečanje je potekalo v obliki delavnic in skupnih predstavitev predstavnikov ECCO, N-ECCO in EFCCA.


Delegati EFCCE smo se srečanja udeležili v velikem številu in v razpravah prispevali svoje dragocene izkušnje in znanje. S temi skupnimi prizadevanji delamo pomembne korake k oblikovanju močnejše in še tesnejše povezane skupnosti med zdravniki, KVČB sestrami in obolelimi.

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 16