Webinar: "KVČB od diagnoze do remisije v vseh življenjskih obdobjih"

Društvo za KVČB, 23.11.2022

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen organizira in vas vabi k ogledu spletnega strokovnega srečanja - webinarja z naslovom "Kronična vnetna črevesna bolezen od diagnoze do remisije v vsakem življenjskem obdobju", ki bo v sredo, 23. novembra ob 16:30.


Kronična vnetna črevesna bolezen (KVČB) je imunsko pogojena bolezen, ki povzroča vnetje črevesja ali celotne prebavne cevi. Kot pove doc. dr. Gregor Novak, dr. med., s Kliničnega oddelka za gastroenterologijo Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, se KVČB najpogosteje kaže z driskami, krvjo na blatu in bolečinami v trebuhu. 


Pojavnost bolezni je v porastu in prizadene najpogosteje ljudi med 20. in 30. letom starosti. Med posameznimi zagoni imajo bolniki različno dolga obdobja remisije, ko so lahko nekateri tudi povsem brez težav. Kot pri večini bolezni, je tudi tu pomembno predvsem pravočasno in ustrezno zdravljenje, saj lahko bolezen vodi v hude zaplete oziroma telesne okvare.


V spletnem seminarju, bo gastroenterolog doc. dr. Gregor Novak pojasnil simptome, s katerimi se bolezen najpogosteje kaže, razložil bo, kako bolezen diagnosticirajo ter kako poteka zdravljenje te kronične bolezni. Mateja Saje, predsednica Društva za KVČB, pa bo predstavila dejavnosti društva in povedala, zakaj je povezovanje bolnikov in njihovih svojcev smiselno in koristno.


Program strokovnega srečanja - webinarja:Morebitna vprašanja lahko v naprej pošljete na naslov mateja.saje@kvcb.si lahko pa jih boste postavljali tudi na samem srečanju.


Za ogled webinarja je potrebna predhodna prijava na naslovu


https://narocilnice.bhc.si/narocilo/189_WEBINAR-KVCB


Udeležba je brezplačna.


Sponzor webinarja je farmacetsko podjetje Takeda.


Vljudno vabljeni!


Mateja Saje
Predsednica Društva za KVČB


Slider Image