Generalna skupščina EFCCA

Društvo za KVČB, 28.05.2022

28. maja 2022 je on line potekala GA EFCCA. V prostoru za klepet smo se udeleženci prijazno pozdravili. Na začetku je gospa Luisa predstavila pravila in potek skupščine. Skupščina je bila volilna zato je imela še toliko večjo težo. Salvatore Leone predsednik evropskega združenja EFCCA je pozdravil vse navzoče in povedal, da je zelo zadovoljen ker družina EFCCE združuje trenutno 45 nacionalnih združenj obolelih s KVČB.


Prvi del skupščine je vseboval poročilo o delu 2021, finančno poročilo za leto 2021 razrešnico dosedanjega sveta EFCCE. Za vse tri dokumente smo on line tudi glasovali.


Maria Stella je predstavila Akademijo mladih v katero je vključenih 23 držav njeno dosedanje delo in plane v prihodnosti. 


Sledila je predstavitev dela za leto 2022 finančni plan in priprave na posvet v Barceloni, kjer se bomo zbrali za pripravo strateškega plana za naslednja leta. Ga. Luisa je povedala, da smo se članice EFCCA močno odzvale s humanitarno pomočjo in zbiranjem zdravil za ukrajinsko društvo obolelih s KVČB in se vsem zahvalila. Veliko nalogo in vlogo je pri tem odigralo poljsko društvo.


V družino EFCCA je bila sprejeta nova članica Libanon.


Nadalje sta se predstavila dva nominirana kandidata Marko Perović za člana sveta EFCCA in Salvatore Leone za kandidata predsednika EFCCA za naslednji dve leti.


Sledile so volitve in oba sta bila potajena z vsemi glasovi za naslednji dve leti. Čestitke so prihajale samo na daleč v živo pa jima bomo čestitali čez 14 dni v Barceloni.


Mateja Saje

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 20