Webinar z naslovom: Perianalne fistule kot zaplet KVČB

Društvo za KVČB, 01.12.2021

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen organizira in vas vabi k ogledu spletnega strokovnega srečanja  - webinarja z naslovom


"Perianalne fistule kot zaplet KVČB", ki bo v sredo, 1. decembra ob 18:00. 


Epidemija covid-19 je zadnje leto in pol v ospredju našega življenja. Zamajala je naše občutke varnosti, gotovosti in predvidljivosti ter okrepila strahove, negotovost, tesnobo, nervozo.


Kot kronični bolniki se zavedamo dejstva, da je zdravstveni sistem v tem času preobremenjen z reševanjem obolelih ob epidemiji. Bojimo se okužbe z SARS - coV - 2, bojimo se poslabšanja stanja osnovne bolezni in zapletov le te. Eden hujših zapletov pri KVČB so tudi perianalne fistule. Te prinašajo precej fizičnih težav in zelo močno poslabšajo kakovost življenja. Perianalne fistule so pri osebah s KVČB povezane z vnetjem, bolečino, gnojnim izcedkom, fekalno inkontinenco, slabšo socialno, poklicno in spolno aktivnostjo, lahko pa tudi s tesnobo ali depresijo.


Program strokovnega srečanja - webinarja :                                   • 18:00 - 18:05         Minute za priklop in pozdrav predsednice Društva za KVČB Mateje Saje.

  • 18:05 - 18:25         Crohnova bolezen s perianalnimi fistulami skozi oči gastroenterologa in kako lahko le ta pomaga? dr. Nataša Smrekar, dr. med., specialistka gastroenterologije.

  • 18:25 - 18:45         Crohnova bolezen s perianalnimi fistulami skozi oči kolorektalnega  kirurga, kakšna je obravnava in zdravljenje pri njem?  dr. Gregor Norčič, dr. med., specialist abdominalne kirurgije.

  • 18:45 - 19:00         Vprašanja udeležencev in aktivna razprava – Dušan Baraga, dr. med., Mateja Saje.


Morebitna vprašanja lahko v naprej pošljete na naslov mateja.saje@kvcb.si lahko pa jih boste postavljali tudi na samem srečanju.


Za ogled webinarja je potrebna predhodna prijava do 29.11.2021 (na spodnjem gumbu "Prijava na dogodek").


Dan pred izvedbo strokovnega srečanja vam bomo poslali povezavo - link, kjer bo strokovno srečanje potekalo.                                


Vljudno vabljeni!


Mateja Saje
Predsednica Društva za KVČB


Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 4