Kampanja IBD UNMASKED – “Heroji so med nami”

»Heroji so med nami«

V sodelovanju društva za KVČB in podjetja Takeda tudi v Sloveniji poteka kampanja IBD UNMASKED pod imenom »Heroji so med nami«. Njen namen je ozaveščati o kroničnih vnetnih črevesni bolezni z namenom, da bi spodbudili osebe s KVČB, da se zavzamejo zase, si postavijo višje cilje in zahtevajo od svojega okolja več, tako od zdravstvenih delavcev, kot tudi družine in prijateljev.

Želimo opolnomočiti in opogumiti osebe s KVČB, da premagajo nepredvidljivost bolezni, da zaživijo kakovostno življenje in se zavedajo pomembnih trenutkov in situacij okoli sebe (npr. imeti učinkovite pogovore z zdravstvenim osebjem). Osebam s KVČB želimo dati priložnost, da se pogumno soočijo in premagajo strah, anksioznost in stigmo KVČB, in sicer tako, da jim ponudimo okolje, kjer lahko začutijo navdih, se družijo z ostalimi, ki razumejo, kjer se lahko odprto izražajo in se pogovarjajo – drug z drugim, s prijatelji, družino in zdravstvenim osebjem.

Kasneje bomo z ustvarjanjem in skozi izdajo grafičnega romana s stripovsko legendo prikazali kakšno je resnično življenje ljudi, ki živijo s KVČB.

Kampanja bo predstavljena tudi na 7. simpoziju o KVČB, 29. septembra 2017, v M hotelu v Ljubljani.

Pridružite se in si še več o kampanji preberite:

Dogodki: