Webinar z naslovom: "Kako živeti polno življenje s KVČB"

Društvo za KVČB, 17.04.2023

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen skupaj s podjetjem Janssen organizira in vas vabi k ogledu spletnega strokovnega srečanja – webinarja z naslovom »Kako živeti polno življenje s KVČB«, ki bo v ponedeljek, 17. aprila, ob 17. uri. 


Kronična vnetna črevesna bolezen (KVČB) je imunsko pogojena bolezen, ki povzroča vnetje črevesja ali celotne prebavne cevi. Najpogosteje prizadene ljudi med 20. in 30. letom starosti, kaže pa se z driskami, krvjo na blatu in bolečinami v trebuhu. S pravočasno prepoznavo bolezni in ustreznim zdravljenjem se kakovost življenja bolnikov zelo izboljša, s tem pa se lahko izognemo tudi morebitnim hudim zapletom in telesnim okvaram, ki jih lahko povzroča KVČB. 


Več o bolezni in o tem, kako kakovostno živeti z njo, bosta na brezplačnem webinarju povedali dr. Nataša Smrekar, dr. med., specialistka interne medicine in gastroenterologije, ter Marija Žnidaršič, dr. med., specialistka gastroenterologije.


Dr. Nataša Smrekar bo predstavila bolezen in pojasnila, kdaj pomisliti nanjo in kako jo prepoznati. Povedala bo tudi, katere preiskave potrebujemo za njeno potrditev oziroma postavitev diagnoze.


Gastroenterologinja Marija Žnidaršič nas bo seznanila z možnimi načini zdravljenja, ki so na voljo v Sloveniji, nekaj besed pa bo namenila tudi ne povsem konvencionalnim metodam zdravljenja. Predstavila bo vlogo gastroenterologa, izbranega osebnega zdravnika ter KVČB tima in društva pri nadaljnjem vodenju pacientov. Dotaknila se bo še prehrane pri KVČB bolnikih in različnih vidikov njihovega življenja – na primer potovanj in nosečnosti.


Mateja Saje, predsednica Društva za KVČB, pa bo predstavila dejavnosti društva in povedala, zakaj je povezovanje bolnikov in njihovih svojcev smiselno in koristno.


Program strokovnega srečanja - webinarja:                     • 16:50 - 17:00         Minute za priklop  

  • 17:00 - 17:05         Pozdrav predsednice Društva za KVČB Mateje Saje

  • 17:05 - 17:25         »Kako prepoznati kronično vnetno črevesno bolezen (KVČB)«, dr. Nataša Smrekar, dr. med., specialistka interne medicine

  • 17:25 - 17:45         »Kako kakovostno živeti s KVČB«, Marija Žnidaršič, dr. med., specialistka gastroenterologije

  • 17:45 - 18:00         Vprašanja udeležencev in aktivna razprava, moderatorka Andreja Šalamun


Morebitna vprašanja lahko v naprej pošljete na naslov mateja.saje@kvcb.si ali na andreja.salamun@finance.si, lahko pa jih boste postavljali tudi na samem srečanju.


Za ogled webinarja je potrebna predhodna prijava na naslovu


https://viva.bhc.si/dogodek/2176/Brezplacni-webinar-Kako-ziveti-polno-zivljenje-s-KVCB


Udeležba je brezplačna.


Vljudno vabljeni!


Mateja Saje
Predsednica Društva za KVČB


Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
+ 4