10. simpozij o KVČB in obeležitev svetovnega dneva KVČB

Društvo za KVČB, 19.05.2023

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen v organizaciji Sekcije LGN regije organizira


dne, 19. 5. 2023 - 10. SLOVENSKI SIMPOZIJ O KRONIČNI VNETNI ČREVESNI BOLEZNI Z MEDNARODNO UDELEŽBO - Novosti pri multidisciplinarni obravnavi oseb s KVČB in obeležitev svetovnega dneva KVČB.


Program :  • Ob 14.15 - prihod, registracija in lahko kosilo udeležencev simpozija v Domus Medica, Dunajska 162, Ljubljana

  • Od 15.00 do 19.15 - 10. slovenski simpozij o KVČB (po priloženem programu)

  • Ob 19.15 - slavnostna večerja

  • Ob 21.00 skupni odhod in prevoz z najetim mestnim avtobusom LPP v središče mesta Ljubljana kjer bo obeležitev svetovnega dneva KVČB in se bo ob 21.21 uri v vijolično barvo obarvalo Tromostovje.

  • Ob 22.00 predviden odhod domov z avtobusom iz Parka Tivoli.


Letošnji simpozij je jubilejni deseti po vrsti in je v prvi vrsti namenjen osebam s KVČB in njihovim svojcem, zato si želimo, da se ga čim več članov Društva za KVČB udeleži v živo. Za tiste, ki se nam ne boste mogli zaradi obveznosti pridružiti v živo bo možna prisotnost in spremljanje simpozija preko spleta (on-line). Prosim, da pri prijavi to navedete. Tri dni pred izvedbo simpozija boste dobili na vaš e-mail povezavo - link.


Program simpozija si lahko ogledate TUKAJ.


Na srečanje in nazaj bo organiziran brezplačni prevoz z avtobusom iz Murske Sobote (odhod ob 11.30), Grabanoš (parkirišče ob avtocesti v smeri Maribora) ob 11.45, Maribor - Mlinska ulica ob 12.15, Slovenska Bistrica (OMV pri trgovskih centrih) ob 12.35, avtobusna postaja Žalec ob 12.55, Trojane ob 13.25 in prihod v Ljubljano ob 14.10 v Domus medica Dunajski 162. Zvečer odhod iz Ljubljane ob 22.00 na relaciji Ljubljana, Trojane, avtobusna postaja Žalec, Slovenska Bistrica, Maribor avtobusna postaja Mlinska ulica, Grabanoš, avtobusna postaja Murska Sobota.


Tisti, ki boste prišli z lastnim prevozom upoštevajte gnečo ob koncu tedna in dela na cesti, ki potekajo na Severni obvoznici v Ljubljani. Parkiranje je možno v garažni hiši Dunajski kristali. Garažna hiša ni last Zdravniške zbornice Slovenija, zato je parkiranje plačljivo. Za dostop v Domus Medica se peljete čisto do konca garaže, kjer uporabite dvigalo do pritličja. Dovoz z avtomobilom je iz Štukljeve ceste (poteka vzporedno s severno obvoznico v smeri zahod, izvoz Tomačevo). Vhod v parkirno hišo je na začetku novih objektov (rjavo-rdeče zgradbe). V primeru, da nameravate priti z avtobusom LPP, pa priporočamo, da uporabite proge št. 6, 8, 11 ali 26 in izstopite na postajališču Smelt. Če pa boste še bolj "eko" in se pripeljali s kolesom, se bo za vaše kolo našel prostor pred vhodom.


Prijave na 10. simpozij o KVČB in obeležitev svetovnega dneva KVČB zbiramo preko naše spletne strani (gumb Prijava na dogodek) najkasneje do 14. 5. 2023.


Vljudno vabljeni.


Mateja Saje
Predsednica Društva za KVČB


Program sofinancira Ministrstvo za zdravje RS