Sklepna prireditev Naj javno stranišče 2022

19. november je svetovni dan stranišča, ki ga obeležujemo po vsem svetu in s katerim se povečuje ozaveščenost in pripravljenost lokalnih skupnosti za boljše sanitarne pogoje. V ta namen je naše društvo letos že štirinajsto leto zapored pripravilo akcijo Naj javno stranišče. Akcija je namenjena odpravljanju ovir osebam s kronično vnetno črevesno boleznijo v okolju, kjer živijo in se gibljejo, ter osveščanju javnosti o pomenu stranišč. Informacije o stanju javnih stranišč v Sloveniji, pridobljene v akciji niso pomembne le za osebe s KVČB, temveč tudi za ostale ljudi, zato ima akcija širši družbeni pomen.

Ob zaključku akcije bomo izdelali Bilten z vsemi podatki o ocenjenih javnih straniščih in na spletni strani www.najjavnostranisce.kvcb.si dopolnili zemljevid – označili vsa ocenjena javna stranišča v letu 2022 ter ažurirali mobilno aplikacijo »Najbližji WC«, ki smo jo letos tehnično prenovili. Na voljo je za operacijska sistema Android in iOS. Glavni namen aplikacije je uporabniku najti najbližje odprto javno stranišče in ga do tja tudi voditi. Mobilna aplikacija je brezplačna. Na sklepni prireditvi bomo razkrili končne rezultate in razglasili zmagovalce v kategoriji mestnih občin, ostalih občin in v kategoriji bencinskih servisov. Bilten bo možno dobiti na lokaciji zaključne prireditve, prav tako vam bodo na voljo informacije o prenovljeni aplikaciji in možnosti uporabe.

Vabimo vas, da se nam pridružite na sklepni prireditvi Naj javno stranišče 2022. Dogodek bo potekal 18. novembra 2022, ob 17. uri v Dominikanskem samostanu Ptuj, Muzejski trg 1, 2250 Ptuj.

Sklepno prireditev bo povezoval gledališki igralec Jurij Drevenšek, popestrili pa mladi pevki Zaja Postružnik in Pia Krajnc. Ker je dogodek medijsko izjemno pomemben, si v društvu želimo čim večjo udeležbo naših članov, zato vljudno vabljeni. Prosimo, da ste na kraju prizorišča vsaj 15 minut pred pričetkom prireditve.

Po sklepni prireditvi se bomo odpeljali v Bowling center Ptuj, Rogozniška cesta 14, Ptuj, kjer bo najprej večerja, od 19.45 do 20.00 ure vpisovanje ekip, nato 15 minutni trening in 30 minutno tekmovanje v bowlingu med sekcijami našega društva.

Na srečanje in nazaj bo organiziran brezplačni prevoz z avtobusom na relacijah:

  • Murska Sobota (avtobusna postaja) odhod ob 14:00 uri, Radenci (avtobusna postaja) ob 14:20, Gornja Radgona (avtobusna postaja) ob 14:35, Grabonoš (parkirišče ob avtocesti v smeri Maribora) ob 15:05, Maribor (avtobusna postaja na Mlinski ulici) ob 15:50, prihod do parkirišča pod Ptujskim gradom ob 16:35 uri, nato je peš hoje cca 3 minute do Dominikanskega samostana, po prireditvi prevoz do Bowling centra Ptuj in zvečer nazaj proti Mariboru in Murski Soboti.
  • Iz Cerknice odhod ob 12:50 uri, Unec ob 13:00 uri, Ljubljana (park Tivoli) ob 13:50 uri, Trojane ob 14:40 uri, Žalec (avtobusna postaja) ob 15:15 uri, Slovenska Bistrica (OMV pri trgovskem centru) ob 15:55 uri, prihod do parkirišča pod Ptujskim gradom ob 16:35 uri, nato je peš hoje cca 3 minute do Dominikanskega samostana, po prireditvi prevoz do Bowling centra Ptuj in zvečer nazaj proti Sl. Bistrici, Žalcu, Trojanam, Ljubljani in Cerknici.

Vljudno vabljeni!

Mateja Saje
Predsednica Društva za KVČB

Povezane vsebine